lördag 19 februari 2011

Melodikrysset 07/2011

Dagens kryss låg jag och lyssnade på i en säng på Stenungsbadet (Hotell) i Stenungsund via mobilen. Orkade inte lösa det efter en "måttlig tuff" personalfest. Låg och lyssnade och försökte memorera men tappade bort mig någon stans vid mössen och Inga Gill. Men har man sina vänner i "Melodikryssets Vänner" på FB så löser sig allt (tack för hjälpen Ulla i Boden, Roine i Skutskär och Annika & Barbro i Göteborg)
Här kommer i alla fall krysset.

L1. BONEY-M i ett medley med "Rivers of Babylon" (1978), "Daddy Cool" (1976) och "Sunny" (1976) Boney M:s storhetstid var i slutet av 70-talet och början på 80-talet lett utav Frank Farian

V1&L2. BRUCE Fredrick Joseph Springsteen "The Boss" (f.-49) rockade loss i "Born in the USA". Med denna låt som huvudnummer gjorde Bruce en världsturné 84-85 med 156 konserter i 11 länder.

V15&L3. MAGNUS CARLSON från gruppen "Weeping Willow" med My Galaxy/Jag ber dig

L13. Här var det "Köp varm korv" som på Engelska heter "Tree Blind Mice" vilket blir MUS.

L11. Härliga underbara INGA Gill med "Kom in i mitt hus" Denna blogg heter ju "Från A till Ö" och det namnet är stulet från barnprogramet med samma namn och i den serien så var Inga Gill Hedvigs "fina" syster.

V10L8. MILOS Forman har ju gjort filmen AMADEUS som handlar om Wolfgan Amadeus Mozart.

3 minuers sömn..........

V7. EN-DAG med Tommy Nilsson som sjöng den i melodifestivalen 1989, finalen gick i Globen för första gången där hann vann med 113 poäng före "Upp över mina öron" med Eriksson/Glenmark 108 p.

L6. ANDREAS Jonson ihop med Carola "One Love" (2008)
V9&V14. Ralph McTells "Streets Of London" London ligger i ENGLAND som har SLUM.

V12. E-M-D, "All for Love"

L5. Spelar man Evert Taubes "Den Glade Bagarn I San Remo" och frågar vad han jobbar med och det är tre bokstäver och du har G som sista, så... DEG.

V4. En korsords klassiker "Manlig kör från Uppsala? OD "Orphei Drängar här med "Ut I Vår Hage"

Ja, då så. Det gick att lösa krysset även om man var lite "degig"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar