lördag 12 februari 2011

Melodikrysset 06/2011

Visst jag älskar sport, men inte att dom plockar 5 minuter av Melodikrysset. En timma är redan för kort, och utöver det så går dom in och "snor" några minuter för trafikinformation.... Jag menar det finns väl ingen som är ute och kör när Melodikrysset sänder, eller?
Jaja denna vecka så började Anders Eldeman med V5. Han sökte något från växtriket som sjungs i texten i ental. Vi fick höra en textlös visa som var "Längtan till Italien" skriven av Birger Sjöberg (1885-1929) "Jag längtar till Italien , till Italiens sköna land, där små CITRONER gula"
Nästa adress på krysset blev L6. Ett gruppnamn också detta hämtat från naturen TIMOTEIJ en grupp bestående av fyra unga tjejer (f.1991) som förra året tävlade i Melodifestivalen med låten vi fick höra "Kom" V10. Ett Geografiskt område. Här spelade "Spotnicks" låten "Scotland The Brave " Spelas oftast med säckpipa så det georafiska området blir då SKOTTLAND.
V12&L9. Sångerskans förnamn och efter bindelstrecket "förkortning/smeknamnet från artistens efternamn och på L9. Musikstilen. Det var ju ganska enkelt Det var ju MONICA Zetterlund (ZÄTA) som sjung
(It could happen to you)  lite JAZZ. Monica som "dog av rökning" 12 maj 2005 samma dag som jag och min familj var i Stockholm (vi hörde brandbilarna). Bästa låten Monica gjort måste vara "Gröna små äpplen". L13. Kemiska beteckningen på Guld, det vet alla som löser korsord, tror inte det finns ett enda korsord utan den frågan AU (AG är ju silver) Vi hörde en textlös "Guldet blev till sand"
L2. Efternamnet på den artist som här framförde "Långa Nätter" var ju dottern till den fantastika (Kärleksdans i Provance) Maritza Horn alltså Mellisa HORN.
Sista innan nyheter fick bli V2. Översätt titeln till Svenska och då fick vi höra "She" av Charles Aznavour. Det var ju bara "O:t" som saknades för att ordet skulle bli komplett HON


NYHETER OM EGYPTEN


Här började vi med en dubbel L14&L11. Här fick vi höra "I´m Gonna Be A Country Girl Again" På svenska fick den heta "ÄR DET konstigt att man längtar bort nån gång " (text av Stikkan Andersson) och sjungs då av Lena Andersson 1971 endast 16 år gammal. Numera så bor Lena i USA och är gift med en Pastor och sjunger  gospel, ballader eller jazz med religiösa texter och heter idag Lena Andersson Hubbart. V8. En helt omarrad låt, tog ett tag innan jag kände igen den men det var från CARMEN.
V7&L5. Vann den första "America idol" 2002 med låten "A Moment Like This" Förnamnet är KELLY och efternamnen är CLARKSON
V3&L1. En fransk melodi som på Svenska sjungs av Lill Lindfors "OM VI hade en dag" och så avslutar vi  med L4. En melodifestivalere, MOLLY Sandén (2009)  "Så Vill Stjärnorna"

Med hjälp av Facebooksgruppen "Melodikryssets Vänner"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar