lördag 5 februari 2011

Melodikrysset V05/2011

Hej igen.
I dag så började Eldeman med V1. Ett geografiskt område i texten? Melodin vi fick höra var "STOCKHOLM i mitt hjärta" skriven utav Lasse Berghagen på begäran av Ulf Adolshon till när han skulle bli Landshövding i STOCKHOLM 1992. Denna melodi finns även som marsch och heter då "Stockholms stads paradmarsch" framförs då av vaktparaden.
L12. Här fick vi lyssna på Inga Gills och Karl-Arne Holmstens dotter, MY Holmsten (född -57) när hon sjöng "Var blev ni av?"
L8. "Brevet från lillan" skrivet av Evert Taube (Marina Taubes farfars bror, som jag har haft anställd. Underbar tjej) Evert skrev denna efter fått ett brev från sin dotter Ellinor 1938 när han var till sjöss.
"Pappa kom hem!
För vi längtar efter dej!
Kom innan sommarn är slut, lilla pappa!"

Och om man då skriver ett brev så bör man ju också SKICKA det.

V9. Lägger inte mycket energi på denna fråga "LARZ-KRISTERZ" Brrr va dåligt
L1. Ah, klassiskt, men obekant fick titta in till "Vonkis" blogg. Där fanns kunskapen, SIBELIUS.
Dagens dubbel blev V6&V7. Vad tänker hon göra och var? Här fick vi höra "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini" skriven av Paul Vance och Lee Pockriss 1960. När det begavs sig på svenska så var det Lill Babs som gjorde den. Och visst så måste det vara att BADA i SJÖN
L5. I denna sång "rör sig ett antal sådana" Spelar man då "Happy Feets" så måste det vara FÖTTER. Av Paul Whiteman
L2. Sista innan lokala nyheter (om den ankommande stormen, som det inte blev så mycket av) Här framförde Jessica ANDERSSON "I Did It Fore Love" en gammal Fame stjärna från Trollhättan.


NYHETER
Efter stormvarningar och annat elände så tyckte Eldeman att vi skulle ge oss på V1. En signatur melodi till en TV-Serie. TV-Serien var SPARVÖGA det är från en bok skriven av Ann-Charlotte Alverfors, och är den första delen i en trilogi (Hjärteblodet och Snabelros). När den sjöngs så var det Marie Fredriksson som gjorde det.
L3. Året då "Östen med resten" sjöng denna låt i melodifestivalen i Romerska siffror, (den siste siffran i årtalet) VI. Finns väl bättre melodier att få fram ordet vi på, eller? 
L4. Ett efter namn från djurvärlden? Varför inte Mårten GÅS?
L10. Nästan som alltid så skall en idrottsstjärna få sjunga, varför får aldrig en Mackföreståndare sjunga? Här fick i alla fall våran numera döda världsmästare i boxning sjunga Ingmar "INGO" Johansson lufta sina lungor.
Och så avslutade Anders med V8. (fan vad snabbt en lördagsförmiddag går) Hur får man inte se ut ? När man sjunger "Sudda sudda ut din sura min" Ja man bör ju inte se SUR ut i alla fall.

Får tacka all vänner i "Melodikryssets Vänner" på Face Book och idag VONKIS blogg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar