FÖLJ VIA E-POST

lördag 28 maj 2011

Melodikrysset 21/2011

Lite "slö" idag.
Här får ni krysset. Återkommer senare med frågorna.


Ja då har jag "tillfrisknat" så här kommer frågorna och svaren på de 14 kryssadresserna.

V8. Förnamnet på den som sjunger? MARLENA Ernman med "La Voix" från melodifestivalen 2009.

L3. Söker en veckodag i plural? "På Söndag" som var signaturmelodi till "Söndagsöppet" så då blir det SÖNDAGAR.

V5. Förnamnet på sångerskan? SUSANNE Alfvengern sjöng "Macken"

V6&L7. Yrkesman hanterar detta? och Var utspelar sig detta? Evert Taubes "Den Glade Bagarn i San Remo" hanterar såklart DEGEN och "Albertina" byggdes ju i NORDEN.

L4. Mansnamn i gruppnamnet? ÖSTEN med Resten sjöng "Varför Skall Man Leva För Varandra"

V11&L10. Första och andra ordet ur den svenska titeln? Léo Ferrés "Elle Tourne La Terre" som Lars Forsell satte en svensk text till och framfördes utav Jan Malmsjö fick heta "SNURRA MIN Jord"

V12. Flickan i visan rör sig i en sådan? Vi fick höra "Jungfrun hon går i RINGEN"

PAUS

V1. Efternamnet på han som sjunger? Håkan HELLSTRÖM går inte att ta miste på, här med "River En Vacker Dröm" från senaste plattan.

L1. En paroditext, vad handlar orginalet om, i flertal? "Framåt Fredag" sjöng om HD (Harley Davidson, MC) I orginalet så är det "Galenskaparna" som sjönger "Man Skall Ha Husvagn" Så då får det bli HUSVAGNAR

V9. Söker ett djur? Här var det GAMARna ur Djungelboken som sjöng
"Thats What Friends Are For" (tror jag)

L2. En sång om namngivna produkter i orginalversionen, vad var den ena produkten för något? Lotta Engbergs "Fyra Bugg Och En Coca-Cola" fick ju byta ut texten om produkterna och i stället sjunga "Boogaloo Dansa Rock´n Rolla" för att få framföra den i Euroslagerfestivalen 1987.
Så här blir svaret LÄSKEDRYCK.

V13. Vad vill man inte bli utsatt för här? Kurt Olssons eller Siw Malmkvists "Vi här Bak I Bilen" vill inte vara med om en KROCK


Lämna gärna en kommentar.

lördag 21 maj 2011

Melodikrysset 20/2011

Hej på er igen, vad var det som var svårt denna vecka? (något måste det ju vara, annars så skulle ni ju inte leta er hit) Med Facebooksgruppen "Melodikryssets vänner" (gå gärna med i gruppen) så kommer här veckans kryss.

L1. Från vilken film kommer denna filmmusik? Celine Dion sjöng "My Heart Will Go On" från filmen "TITANIC" (-97) med Jack Dawson och Rose olyckliga kärlekshistoria. (Leonard DiCaprio & Kate Winslet)
och VEM FAN LÄGGER IN TRAFIKINFORMATION  under Melodikrysset, finns väl ingen som är ute och kör då????

V8. Exempel på en sådan liten sång? Den här brukar jag sjunga på midsommarafton
"När gäddorna leker i vik och vass, och solen går ner bakom Sjöbloms dass, ja, då är det vår. Skål!"
och det är ju en NUBBEVISA .

Nu till en "trippel"
L9&L13&L5. Första och andra ordet ur titeln och var utspelar sig detta? Dennis Kings Orkester spelade "SWING IT Magistern" som Alice Babs sjöng 1940 från filmen med samma namn. Kai Gullmar och Hasse Ekman gjorde låten. Allt detta utspelades förstås i en SKOLA.

L4. Här var Eldeman lite rolig, Vem är artisten, förnamn? TITTI (Alices dotter) Sjöblom sjöng sitt melodifestivalsbidrag från 1974 "Fröken Ur Sång" (Tick Tick Tack)

V7. Ett stycke från 1847, vad passerar man under en sådan förflyttning? Det här har jag lärt mig från TV programet "På Spåret", H C Lumbyes ”Jernbanegalopp" Då passerar man många TÅGSTATIONer, om man inte går av på den första.

V12&V6. 1:a och 3:e ordet ur Svenska orginaltiteln? M.A. Numminen som igentligen heter "Mauri Antero Numminen" sjöng på Finska "FAR jag KAN inte få upp min kokosnöt" (Povel)

L2. Ett naturfenomen i flertal? ”Trollkarlen från Oz” (1939) med Judy Garland. ”Over the Rainbow” av Yip Harburg & Harold Arlen, så det får bli REGNBÅGAR.

PAUS - Protester mot Moskén och Göteborgsvarvet

V14. Vem sjunger Lisa Ekdahl med, förnamnet? Här hörde vi en duett mellan Lisa (1971) och ROD Stewart (1945) sjunga "Where Or When" från 2009.

L3. En melodi titel? Boston Pops Orchestra spelade " IN-THE-MOOD" (Glenn Miller -37)

V1. Vilket land vann 2003 i Eurovision Song Contest ? "TURKIET"  vann med  "Everyway That I Can"

V10. Vad heter melodin? "GEORGIA On My Mind"

L11. Andra delen av filmnamnet? Top GUN ("The Shadows")

V15. Ord ur orginaltitel? Roy Orbinsons "You GOT It" som Lisbet Jagdal sjöng.

Hur kan man lägga energi på religonsfrihet? Protestant, katolik eller muslim vem bryr sig???

lördag 14 maj 2011

Melodikrysset 19/2011

Då har ännu ett kryss avverkats, ett ovanligt lätt sådant.
Anders började denna vecka på:
V7. Ett förnamn? ROGER Pontare sjöng "När Vindarna Viskar Mitt Namn" från Melodifestivalen 2000.

L1&L3. Ett efternamn på han som gjort och normalt framför den och något som köpts nya till det sången handlar om? Lasse BERGHAGENs "Min Kärlekssång till dig" även känd som "Jag har köpt mig en akustisk gitarr" Det var denna låt som blev tvåa i den Svenska melodifestivalen 1974 efter ABBA:s "Waterloo. I låttexten så sjungs det
"jag har inte några pengar, men min gitarr, min gitarr den har nya STRÄNGAR"

V5. Vad vågar personer hoppas på när denna visa sjungs för dom? "Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan" Skulle tro att de flesta förväntar sig några PRESENTER.

L2. Förnamnet på artisen som sjunger? PETRA Nielsen sjöng sitt bidrag från Melodifestivalen 2004, "Tango! Tango!"

V8. En sommarvisa från en "barnfilm". Söker ett utav rollnamnen? Vi fick höra "Sommaren Är Min" från en utav Pippi Långströms filmer. Den Anders sökte var Marie Persson som spelade ANNIKA

L6. Förnamnet på han som sjöng 2010 bidrag i melodifestivalen med låten "Unstoppble". Låten tog en sjundeplats med 47p med OLA Svensson.

L4. Första ordet ur ett tredelat gruppnamn? Jag trodde att TRIO med Bumba låg i graven sen många år, men där misstog jag mig reält, här med "Min Gamla Gula Flygmaskin"

NYHETER

V10. Lennart Palm från Lerum arrar om en känd Melodifestivalare. Anna Books bidrag från 1986 (5:a) ABC.

V11. En alldeles ny skiva, vem? (efternamnet) "Tonight´s The Night" med Martin STENMARCK. Martin
som har en TV program i 4:an med samma namn. Anders har nog en liten förkärlek till Martin för det var bara för två veckor sedan som han skulle in på L1 (17/2001)

V9. En geografisk plats? "I Left my heart in San Fransico" och då måste det vara USA

L5. För och efternamn på en musiker/skådis? Från "Toffelhjältarna går igen" (1986) här med PER DUNSÖ (även Ola Ström.)

L12. Första ordet ur titeln? MY Way. Och det gick ju min väg med detta kryss!


Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön, och träden är så fina och marken är så grön, och blommorna är vackra och höet luktar gott och solen är så solig och vattnet är så vått, och lilla fågeln flyger i boet ut och in, och därför vill jag sjunga att sommaren är min. Och jag vill också sjunga att fjärilar är bra, och alla söta myggor, dom vill jag också ha, och jag är brun om bena precis som det ska va, och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra. Och jag har nya fräknar och prickigt sommarskinn, och därför vill jag sjunga att sommaren är min.

lördag 7 maj 2011

Melodikrysset 18/2011

Hej igen.
Här kommer veckans kryss.

V6. För och efternamn på han som sjunger "I Can´t Stop Loving You" (Don Gibson) RAY CHARLES störrsta hit från albumet "Modern Sounds in Country and Western Music" från 1962.

L9. Ett ord från titel när man gör "detta"? Vi fick höra "When You´re Smiling" i ett upptempo långt bort från Louis Armstrongs underbara version, så LER fick bli svaret.

V8. Från vilket land kommer artisten i från? Björk Guðmundsdóttir med artistmamnet Björk kommer i från ISLAND. Vi hörde "Play Dead"

L10&V11. Vad ses huvudpersonen göra och vilken grupp gjorde den känd? "Dancing Queen" med ABBA. Deras enda låt som blev etta på Billboardlistan. Så DANSA får det bli. (DANSA ABBA)

L1&V13. För och efternamn på artisten som framförde "Johnny Cash & Nina P" var ju PERNILLA ANDERSSON som numer även heter Dregen i efternamn.

L12. Filmmusik, vad för konstruktion handlar filmen om? Här spelade Anders "Colonel Bogey March" komponerad av Kenneth Alford. Denna March brukas ofta Visslas. Filmen var "BROn Över Floden Kwai" från 1952 med Sir Alec Guinness i huvudrollen.

Sir Alec Guinness

L14. Ord ur titel? Karl Gerhards "NU Skall Vi Vara Snälla" från 1936.

NYHETER - Nytt valstrul - Flera bilar i brand - Hovåsskolan vann vi i femman.

L2. Ett rollnamn? "Det Skall Vara Gött Att Leva" med ROY och Roger. Från serien "Macken"

V7&V1. Ett för och efternamn? BERTIL PERROLF pratade och sjöng en Taubevisa. Saknar hans "Skivor till kaffet"

L3. Rätt ord ur titel? och vi hörde "Börja OM Från Början" (Sven Ingvars)

L4. Ett förnamn? Alf Hambes "Kajsas Udde" sjöng FRED Åkerström.

L5. En melodifestivalare? EMIL Sigfridsson sjöng "Innan Mörkret Faller"

En alldeles för lätt omgång

Tack Sandra för innlägget, roligt att få kommentarer.